Korca Natural Heritage

Ishulli i Maligradit është në liqenin e Prespës së Madhe pranë fshtatit të Liqenasit. Ai është një ishull mjaft i vizituar me lundra për kishën e tij eremite të Shën Marisë .

Lake Ohrid is one of the most beautiful tectonic lakes of the Balkans, located on the shared border between Albania and Macedonia.

Maligradi Island is located in Grand Prespa Lake in front of Pusteci ( Liqenas ) village.

National Park of Drenova Fir boasts an area of 1,380 ha and features the magnificent Morava Mountain.

Parku Kombëtar i Prespës është parku më i madh në Shqipëri. Sipërfaqja e tij 27 750 ha përfshin dhe dy liqenet e Prespës.

Ky park është në krahinën e Frashërit, 35 km në verilindje të Përmetit. Bredhi i Hotovës është një nga pemët relike të Mesdheut më të rëndësishme në vend.

Pages